Ludovika Egyetemi Sportközpont

 

A 13 méter magas, 50 méter széles és 150 méter hosszú létesítmény küzdőtere alkalmas kézilabda, kosárlabda, röplabda, tenisz, tollaslabda, teremlabdarúgás, asztalitenisz, vívás, torna és különböző küzdősportok - birkózás, cselgáncs, ökölvívás, karate, stb. – gyakorlására. A berendezést aerobikterem, mászófal, bordásfalak, ereszkedő deszantkötél egészíti ki. A főpálya és az edzőpálya is keresztirányban felosztható leereszthető függönyökkel. A nézőtér 1320 +6 db kerekesszékkel is megközelíthető férőhellyel rendelkezik, alsó három sora hátrahúzható mobil elemekből épült. A sportolókat tíz darab 20 férőhelyes csapatöltöző várja, ezekből kettő akadálymentesített.

Az uszodának 200 fős nézőtere van, egy 25 méteres, 8 sávos, 220 cm vízmélységű sportmedence, vízilabdázásra is alkalmas kialakítással, valamint egy 15 méteres, változó mélységű bemelegítő és oktatómedence található itt. A négy darab, egyenként 20 fő befogadóképességű csapatöltözőből kettő akadálymentesített.

A létesítmény külsősök számára is nyitva áll majd, ennek a rendszernek a kidolgozása még folyamatban van. Egyelőre testnevelési célokat szolgál.