Beszédes József Kollégium

A kollégium Beszédes Józsefnek, a múlt század kiemelkedő vízépítőjének a nevét viseli. Az épület az oktatási épület közvetlen szomszédságában, a Sugovica partján zöldövezetben áll.
Az eredeti épület 1973-ban épült, akkor még 130 férőhellyel, a kor igényének megfelelően 4 ágyas szobákkal, szintenként tágas mosdó-fürdő helyiségekkel, közös konyhákkal, földszinti társalgóval.

A megnövekedett hallgatói létszám miatt 2008-ban PPP beruházás keretein belül az épületet két szárnnyal bővítették, korszerűsítették.

A felújított épület -zömében a Sugovicára néző szobákban - 240 fő részére nyújt kényelmes és korszerű szállást. A kollégiumban három féle szobatípus található; 2 ágyas és 2 x 2 ágyas szobák, mely saját fürdőszobával és teakonyhával van felszerelve, míg a 3 ágyasban saját tusoló és WC, és a folyosón közös konyha található. A szobák többségéhez tágas terasz is tartozik. A kollégiumban két mosókonyhában összesen 6 db félipari mosógép segíti a kollégisták mindennapjait. Az épület akadálymentesített és speciálisan felszerelt mozgáskorlátozottak részére kialakított szobákkal is rendelkezik. A kollégisták szabadidejükben a kollégium kondicionáló termét és klubhelyiségét, két tágas emeleti teraszát is használhatják.