Oktatási épület

1963-ban kezdődött a Sugovica-parti oktatási épület építése, a kijelölt terület feltöltésével és a területet átszelő árvízvédelmi fővédvonal áthelyezésével. 1965-ben adták át a lábakon álló négyszintes oktatási épületet, amelynek legfelsőbb szintje néhány évig kollégiumként funkcionált. Az építésnél elsősorban az alapozásra nem kifejezetten alkalmas altalaj probléma okozott nehézséget, ami később is erősítési feladatokat jelentett a kivitelezőknek. A maga korában kiemelkedő, vázszerkezetű épületet egy harántirányú keretszerkezet konzolos megoldással tartja, melynek teljes tömegét mélyalapozás viseli.

1973-ban megépült a kollégium épülete és a felszabadult legfelső szinten – belső átalakítást követően – a könyvtárat, laborokat és új oktatási helyiségeket alakítottak ki.
2008-ban PPP beruházás keretében az oktatási épület mellé új épületrészek; Nagyelőadó- és Könyvtárépület kerültek, melyekben helyet kapott a Könyvtár, a 290 férőhelyes Nagyelőadó, Aulák, kutatószobák, új tantermek is.
2016-ban a Könyvtárépület első emeletén került kialakításra a jelenleg Dékáni Hivatalként funkcionáló irodaszint.
2022. januárjában egy komoly fejlesztési program első elemeként adták át a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának bajai campusán kialakított Hallgatói Teret, kültéri Sportpályát az azt kiszolgáló öltözőkkel és Street Workout Parkot. A campus déli oldalán 660 méter hosszú új kerítés épült, elkészült egy street workout pálya, 180 négyzetméter aszfaltozott bekötő út, valamint 993 négyzetméter térkövezett felület, továbbá az ezekhez kapcsolódó környezetrendezés is megtörtént.