NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA CAMPUSOK

Rendészeti Oktatási Épület és Kollégium

Az egyetem speciális képzései miatt az új campus elmaradhatatlan eleme a speciális rendészeti oktatási és gyakorlóblokk. A húszezer négyzetméteren elterülő oktatási és kollégiumi komplexum a Diószegi utcában kapott helyet. Az épületet egy, az úton átívelő híd köti össze az Orczy-parkkal.

A 15,9 méter magas, 45 méter széles és 65 méter hosszú különleges képzési célokat szolgáló épületben többek között gépkocsivizsgálatot is tanulhatnak a leendő tisztek. A színpadtechnikával  - fény, akusztika, kamerák -  támogatott szituációs lövészeti terem, a nyomozati oktatás szituációs helyiségei, a rabosítás oktatását segítő tanzárka, a kihallgató-helyiség, valamint a bankfiók-, átlagos lakás-, és vendéglátóhelyiség-modellek a gyakorlati képzést szolgálják.

A 26,05 méter magas, 48 méter széles és 63 méter hosszú, 600 fős kollégium 2-2 fős szobákból álló lakóegységeihez előszoba, zuhanyzós fürdő és WC tartozik. Minden szinten két teakonyha, a földszinten pedig recepció, multifunkciós terem, aulatér, büfé, valamint mosoda, igazgatási irodák, közösségi vizesblokkok találhatók. A belső udvaron 24x40 méteres alakuló tér is van. A földszinten található még a Campust is kiszolgáló üzemorvosi helyiségcsoport, jól felszerelt labor mobil defibrillátorral, valamint egy nagy öltöző, az egyenruhák tárolásra alkalmas szekrényekkel, zuhanyzókkal. Az első emeleten egy 37 méter hosszú, 21 tonna súlyú gyalogoshíd vezet át a Campus területre.