További fejlesztések a Ludovika Campuson

Az NKE Ludovika Campus területén a jelenleginél több, illetve magasabb minőségű zöldfelület és a lakosság számára is használható szabadidős és sportterület kialakítása mellett is elkötelezte magát a kormány, miután egy határozatában újabb pénzügyi forrásokat biztosított a Nemzeti Közszolgálati Egyetem elhelyezésének fejlesztésére. Ennek részeként megépülhet a katasztrófavédelmi speciális képzési központ és folytatódik a hadtudományi és honvédtisztképző speciális bentlakásos képzési központ elhelyezésével kapcsolatos előkészítő munka.  Mindezt úgy, hogy a park beépítettsége nem nőhet.

A Ludovika Campus projekt fontos eleme, hogy az egyetemi polgárok és a környék lakói számára életminőség javító fejlesztések valósuljanak meg. Ennek részeként megújul az Orczy-kert zöldfelületi rendszere, a parkban lévő tó csónakázásra is alkalmas lesz, és az Orczy út mentén található sportpályák is teljesen új külsőt kapnak: a többi között kültéri tornapálya, fitneszpark, játszótér, időmérésre is alkalmas rekortán burkolatú futópálya is épül a lakosság számára.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem karainak, intézeteinek egységes elhelyezése érdekében megkezdődik a katasztrófavédelmi speciális képzési központ kialakítása, környezetének és az Orczy-kert Füvészkerttel szemközti parkfelületének rendezése, valamint az Orczy-kert és a Füvészkert közötti gyalogoskapcsolat megteremtése. A kormányhatározat értelmében folytatódhatnak a hadtudományi és honvédtisztképző speciális bentlakásos képzési központ elhelyezésével kapcsolatos előkészítő munkák is, valamint a korábbi vívótermet is teljesen felújítják.

A kormányhatározat szól arról is, hogy átalakítják a Ludovika belső udvarán található bevilágítókat, amelyek még a Természettudományi Múzeum felújítása során kerültek beépítésre.


Címkék: Ludovika Campus 2017