Megújulnak, és új eszközökkel bővülnek az Orczy út melletti ingyenes sportpályák

Az Orczy-kert rekonstrukciójának folytatásaként megújul, és modern sporteszközökkel bővül a parkhoz kapcsolódó szabadidős terület. A felújítás után az Orczy út melletti sportpályák az eddiginél színesebb és színvonalasabb időtöltést kínálnak a kerület lakossága és az idelátogatók számára. A december első felében kezdődő munkálatok ideje alatt a szabadidős terület munkaterület lesz, a baleset- és munkavédelmi szabályok értelmében nem látogatható.

A Sportközpont-Orczy Úti Kollégium-Orczy út és Diószeghy Sámuel utca által határolt, mintegy 10.000 négyzetméteres területen kültéri tornapálya és fitneszpark, játszótér, időmérésre is alkalmas rekortán burkolatú futópálya, valamint egyéb szabadidős funkciók kiépítése kezdődik meg. Ezzel párhuzamosan megnyílik újra a látogatók előtt a park központi része.

Mint ismert, a kormány szeptember végén döntött arról, hogy az NKE Ludovika Campus területén a jelenleginél több, illetve magasabb minőségű zöldfelületet és a lakosság számára is használható szabadidős és sportterületet alakít ki, miután egy határozatában újabb pénzügyi forrásokat biztosított a Nemzeti Közszolgálati Egyetem elhelyezésének fejlesztésére. A Ludovika Campus-projekt fontos eleme, hogy az egyetemi polgárok és a környék lakói számára életminőség javító fejlesztések valósuljanak meg. Ennek részeként - az Orczy út menti sportpályák felújítása mellett - többek között megújul az Orczy-kert zöldfelülete, a parkban lévő tó pedig csónakázásra is alkalmas lesz.

Az Orczy út menti sportpályák használata a felújítást követően is ingyenes marad. A felújítás és bővítés előreláthatóan 2018. március végéig tart.

 

Fotó: Szilágyi Dénes