Újra látogatható az Orczy-park központi része

Az egyetemi polgárok és a lakosság előtt is nyitva áll mostantól a korábban lezárt és felújított Orczy-park jelentős része. Ezzel párhuzamosan megkezdődött az Orczy út menti sportpályák felújítása is: a sportpályák és KRESZ-pálya helyén épülő sportparkot várhatóan jövő év márciusától látogathatják majd az érdeklődők. Ezt követően a kalandpark is újra megnyitja kapuit.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campuson zajló jelentős infrastrukturális fejlesztései miatt korábban részlegesen, majd teljes egészében is le kellett zárni az Orczy-parkot, amely mindig is közkedvelt pihenőhelye volt a környékbelieknek. Az állami beruházás eredményeként az új oktatási létesítmények mellett maga a park is megújult. A többi között jelentősen nőtt a zöldfelület, új összekötő utakat építettek, köztéri világítást kapott a park, továbbá megújították a tó korábbi környezetét, amely jövő tavasz folyamán csónakázásra is alkalmas lesz.

Az Orczy-kert rekonstrukciójának folytatásaként megújul és modern sporteszközökkel bővül a parkhoz kapcsolódó szabadidős terület. A Sportközpont-Orczy Úti Kollégium-Orczy út és Diószeghy Sámuel utca által határolt, mintegy 10 000 négyzetméteres területen mindenki számára ingyenesen használható kültéri tornapálya és fitneszpark, játszótér, időmérésre is alkalmas rekortán burkolatú futópálya, valamint egyéb szabadidős funkciók kiépítése kezdődik meg.

Mint ismert, a kormány szeptember végén döntött arról, hogy az NKE Ludovika Campus területén a jelenleginél több, illetve magasabb minőségű zöldfelületet és a lakosság számára is használható szabadidős és sportterületet alakít ki, miután egy határozatában újabb pénzügyi forrásokat biztosított a Nemzeti Közszolgálati Egyetem elhelyezésének fejlesztésére. A Ludovika Campus projekt fontos eleme, hogy az egyetemi polgárok és a környék lakói számára életminőség javító fejlesztések valósuljanak meg.

A felújítás után az Orczy út melletti sportpályák az eddiginél színesebb és színvonalasabb időtöltést kínálnak majd. A munkálatok ideje alatt a szabadidős terület munkaterület lesz, a baleset- és munkavédelmi szabályok értelmében nem látogatható. A felújítás és bővítés előreláthatóan 2018. március végéig tart.

 

Fotó: Szilágyi Dénes