Indul a Ludovika Campus fotópályázata

A KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. kétmillió forint összdíjazású fotópályázatot hirdet a Ludovika Campusról.

A pályázat célja, hogy a megszülető fotók a korábbi építészeti fotópályázatokhoz – Duna Aréna, Groupama Aréna, Műemlékink friss szemmel – hasonlóan, újszerű látásmóddal, kreatívan mutassák be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem újjászületett campusának épületeit, az Orczy-kertet és az egyetemi életet.

Ez a pályázat azoknak szól, akik az épületfotózás mellett az értékmentést, egy városrész újjászületését, életteli egyetemi atmoszférát, a városszövetben élő zöldfelületek csodáját is szeretnék megörökíteni.

Az elvégzett munkával régi fényében állt helyre az elmúlt hetven év alatt végletekig elhanyagolt Ludovika főépülete és lovardája. A campus fejlesztésével felépült a Nemzeti Közszolgálati Egyetem korszerű, tízezer négyzetméteres oktatási épülete, a nagyközönség számára is nyitott egyetemi sportközpont és uszoda is létesült. Mindezt kiegészítik a szintén új, összesen 1200 férőhelyes kollégiumok.

A felismerhetetlenségig lepusztult Orczy park is újjászületett. Mostanra egy olyan közpark alakult ki, ahol sportpályák, játszótér, Budapest első, a nagyközönség számára ingyenesen használható görhoki pályája, szabadtéri edzéslehetőség, streetball kosárpályák, illetve egy nagy, piknikezésre is alkalmas zöldterület, futókörrel, gyalogos sétányokkal várja a lakosságot, s nem utolsó sorban a Csinibaba című filmből is jól ismert tó, immár tisztán és rendezett környezetben várja a csónakázni, kikapcsolódni vágyókat.

A pályaművek a következő négy kategóriában nyújthatók be:

  1. Hat képből álló sorozat
  2. Építészeti fotók
  3. Genius Loci, a hely szelleme
  4. Élet a Campuson/Életteli Campus/Élet az Orczy kertben

Egy izgalmas, összetett, Budapesten eddig nem látott egyetem- és városfejlesztés várja, hogy megörökítsék. A pályázat beadási határideje 2018. május 6.

A kétmillió forint összdíjazású pályázatban a négy kategória legjobbjai 250, a második helyezettek 150, a harmadik helyezettek pedig 100 ezer forint díjban részesülnek. A pályázat során egy fotós legfeljebb 5 pályaművel indulhat, amelyből egy lehet sorozat.

A fotózáshoz természetesen különleges épületsétákon is részt lehet venni, amelyek során a pályázó fotósok betekintést nyerhetnek a nagyközönség előtt zárva lévő kulisszák mögé is. A pontos időpontokról a pályázók a weboldalon és személyesen is értesülnek e-mail útján.

Regisztráljanak a honlapon, találkozzunk a fotósétán és fotózzák le Józsefváros legszebb arcát abból a szögből, ahonnan senki más!

A pályázat honlapja: http://www.ludovikafotopalyazat.hu/.