Ügyészek sportolnak a Ludovikán

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusa ad helyet két napon keresztül az ügyészi szervezet negyedik országos sporttalálkozójának. A versenyen többszáz ügyészségi dolgozó méri össze tudását a többi között labdarúgásban, röplabdában és asztaliteniszben.

Köszöntő beszédében Horváth József elmondta, hogy az NKE a közszolgálati képzések, továbbképzések legfőbb bázisa, így az ügyészi szervezettel is szoros kapcsolatban vannak. „A Ludovika Campus unikális jelenség az országban, hiszen itt a hallgatók a kollégiumokból egy közparkon belül nagyon könnyen eljuthatnak a különböző oktatási és sportlétesítményekbe. Ez egy ideális hely a sportolásra is’ – fogalmazott az NKE főtitkára.

Lajtár István beszédében megköszönte az egyetemnek, hogy modern körülményeket biztosítanak az ügyészek sporttalálkozójának. A közjogi legfőbb ügyész helyettes elmondta, hogy kollegáinak most azt kell bizonyítani: nemcsak az íróasztal mellett vagy a tárgyalóteremben, hanem a sportpályán is megfelelnek a kihívásoknak. „Az ügyészekkel kapcsolatban megfogalmazott olyan elvárások, mint például a gyorsaság, az időszerűség, az állóképesség vagy a pontosság a sportolás kapcsán is fontos tényezők”- fogalmazott Lajtár István.

Az ügyészség mintegy négy évtizede szervez különböző szintű sporteseményeket. Országos sporttalálkozóra negyedik alkalommal kerül sor. A központi és megyei szervezetektől több százan mérik össze erejüket különböző sportágakban, például futásban és röplabdában is.

 

Szöveg: Szöőr Ádám

Fotó: Bodó Pál