Lakossági tájékoztató

Tisztelt Látogatóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2019. évi 15. Maccabi Európa Játékok egyik fő helyszíne a Ludovika Campus lesz. A Játékok a hazánkban megrendezett legnagyobb és legjelentősebb multisport esemény lesz 2019-ben. A nemzetközi sport- és kulturális rendezvényt kiemelt biztonsági intézkedések közepette rendezik meg, amely érinti szinte a park teljes területét.

A 15. Maccabi Európa Játékok időpontja: 2019. július 29 – augusztus 7., a Ludovika Campust érintő biztosítási időszak: 2019. július 27 – 2019. augusztus 9. Ez azt jelenti, hogy ezen időszak alatt a Ludovika Campus életének megszokott rendje teljesen átalakul, a Campus területének jelentős része és egyes épületek, illetve épületrészek átadásra kerülnek a Játékok szervezőinek, illetve a biztonsági szerveknek. A biztonsági intézkedésekhez kapcsolódó fontos tudnivalók:

  1. A Játékok ideje alatt az Orczy-park nyitva tart, azonban csak a Nagyvárad tér felőli bejáraton (Campus tér) lehet bejutni, biztonsági átvizsgálás után. Beléptetés után a park szabadon használható; az Orczy-kert, beleértve a Tóparti Terasz, a kalandpark, valamint a játszótér és a futókör mind elérhető lesz.
  2. A versenyek ingyenesen látogathatók, belépés a Campus téren át lehetséges, biztonsági átvizsgálás után.
  3. A Játékok nem érintik a Sportparkot, azt az Orczy úti bejáraton át megközelítve szabadon lehet használni nyitvatartási időben. A Sportparkot a Játékok ideje alatt a Játékok területétől elzárva tartják a szervezők, az Orczy-kert és a Sportpark közötti terület nem lesz átjárható.
  4. A Ludovika Aréna uszodája versenyhelyszín lesz, azaz a Játékok ideje alatt a lakosság számára zárva tart.
  5. A Tóparti Terasz és a Csónakázótó a Játékok ideje alatt zavartalanul működik, megközelítése szintén csak a Campus tér felől lehetséges, biztonsági átvizsgálás után.
  6. Az Orczy-park Diószegi Sámuel utcai, Ludovika téri és Korányi Sándor utcai bejáratai a Játékok ideje alatt zárva tartanak.

A Maccabi Játékok eseményeire a belépés ingyenes! További infó: www.emg2019.hu